tisdag 20 november 2018

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt












300 g blandade nötter och frön
300 g torkade frukter 
1 1/2 tsk salt 
2 dl rågmjöl 
4 dl vetemjöl 
5 dl filmjölk 
1 tsk bikarbonat 
1 dl mörk sirap 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.  
  Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

1 kommentar:

  1. Det godaste brödet jag ätit på länge.
    En riktig favorit.

    SvaraRadera