onsdag 19 december 2012
Vridna baguetter
3 bröd
50 g jäst
5 dl vatten 37°
1 msk olivolja
2 tsk salt
13 dl vetemjöl
Gör så här
1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Arbeta in ca 13 dl av mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°. Häll upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Forma till längder, vrid dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ca 20 min under bakduk.
3. Grädda mitt i ugn ca 25 min. Låt svalna på galler. Servera när bröden är ljumma och gärna med vitlökssmör.
Etiketter:
bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar