onsdag 20 november 2013

Glutenfri pizzadeg

2 + 0.5 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
1 msk fiberhusk
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk.
Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra.
Låt jäsa i 10 minuter.
Tillsätt mjölmixen. Jobba in den med helst en bakmaskin. Annars, knåda och rör länge och noga tills det är som en torr, ganska smulig deg.
Tillsätt och jobba in bakpulvret noga. Se till så att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig.
Tillsätt 0.5 dl vatten. Jobba in det så att degen blir bra.
Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
Kavla ut till runda, tunna bottnar.
Lägg på din fyllning och in i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar