måndag 6 januari 2014

Glutenfria baguetter
















4 stycken

50 g jäst
1 liter ljummet (37 grader varmt) vatten
1 msk salt
2 msk fiberhusk
ca 1 1/2 liter ljus glutenfri mix

Gör så här

Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt saltet. Blanda sedan i husk. Rör tills det löst sig i degvätskan. Låt svälla i cirka 5 minuter.Arbeta ner mjölet, lite i taget tills det börjar likna en deg. Arbeta till sist degen kraftigt i cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Täck degen med bakduk och låt jäsa i cirka 1 timme.Häll den sedan på bakbordet. Knåda inte degen utan forma den försiktigt till en rektangel. Skär fyra plåt-långa degremsor och vrid dem i rikligt med mjöl. Placera dem försiktigt på mjölad plåt eller på bakplåtspapper. Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar